Veel gestelde vragen :: Miro creation :: Beletterings-en digitale printtechnieken :: Miro creation :: Beletterings-en digitale printtechnieken


Veel gestelde vragen

1.Hoe kan ik het best een bestand aanleveren?

Een bestand wordt best aangeleverd als drukklare eps, waarbij de teksten omgevormd zijn tot contouren. Indien dit niet mogelijk is, moeten de gebruikte lettertypes meegeleverd worden.

Een gewone foto kan als een courant foto-formaat aangeleverd worden, zoals een tiff of jpeg.
Zorg er in beide gevallen voor dat het bestand groot genoeg is voor de gevraagde toepassing, en dat de resolutie ervan hoog genoeg is: 100 dpi op ware grootte. Lever best ook altijd een proefprint mee ter controle.

2.Wat is een vectorieel bestand?

Vectoriële bestanden zijn nauwkeuriger dan andere formaten. Het grote voordeel ervan is dat de grootte vrij aangepast kan worden zonder kwaliteitsverlies.
Vectoriële bestanden worden doorgaans opgemaakt in specifieke programma´s zoals Adobe Illustrator of Coreldraw, en dienen om uitgeplotte teksten te maken.

3.Kan ik belettering zelf aanbrengen?

In bepaalde gevallen is het mogelijk om de bekleving zelf aan te brengen. Maar gezien elk materiaal een eigen aanpak vereist, is het vaak minder frustrerend om deze taak te laten uitvoeren door geoefende vingers!

4.Hoe kleurgetrouw wordt een logo weergegeven op een folie of print?

De kleur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bv. de lichtomstandigheden of de absorptiegraad van het te bedrukken materiaal. Om een zo getrouw mogelijk resultaat te krijgen, is het aanbevolen een afdruk van het bestand mee te leveren.